Experimentació amb taronges i llimones

Avui hem experimentat amb taronges i llimones, i com a curiosos que som, hem fet moltes coses amb aquestes fruites per conèixer les seves característiques. 

Finalment, hem arribat a la conclusió de que ens agraden més les taronges que les llimones, perquè les primeres són més dolces i no ens fan posar cares rares.

Vols saber què hem fet per descobrir-ho?
Segueix llegint la resta de l'entrada!

L'activitat ha començat amb la presentació de les fruites en el seu estat natural, després, hem passat a la taula d'experimentació on hi havia moltes coses, les hem mirat i hem començat a manipular-les, la mestra ens ha pelat una fruita de cada per veure com era la seva pell i com quedava sense ella, també ha rallat les pells i les hem olorades.
Més tard, hem descobert que havia morters i que amb ells es poden esclafar coses i hem ficat trocets de taronges i llimones i hem vist que sortia suquet, per això hem decidit esprémer amb la mà les fruites a veure que passava, i hem vist que així sortia més suc i l'hem ficat dins tassons per tastar-lo, el de la taronja era més bo que l'altre perquè no era tan agre. També hem provat a colar el suc amb un colador i amb un embut, amb aquest passaven els pinyols, però amb l'altre no!

Ens hem entretingut mirant com és la pell d'aquestes fruites abans de pelar-les, després de fer-ho, ratllada, esclafada, etc. Per tant, hem pogut veure com són les taronges i les llimones per dintre, què passa si les esclafem, quin gust tenen, quina olor fan, quina textura té la seva pell i el seu interior, etc. Ha estat una activitat tan engrescadora que no volíem aturar.

Comentaris